Tietoa seurasta

Mikä ihmeen Porin miniatyyripeliskenen elävöittämisseura ja miksi?

Porin miniatyyriskenen elävöittämisseura on rekisteröimätön yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea ja elävöittää Porin ja sen ympäristön miniatyyripeliharrastusta sen eri muodoissa.

Me paikalliset harrastajat olemme tulleet siihen tulokseen, että Poriin kaivataan enemmän toimintaa miniatyyripeleihin liittyen. Harrastajayhteisönä olemme kuitenkin vielä niin nuori, että esimerkiksi varsinaisen rekisteröidyn yhdistyksen perustamisesta ei olisi tällä hetkellä juurikaan hyötyä. Päätimme siis perustaa tämän seuran korjataksemme asian tulevaisuutta ajatellen. Kornia nimeään myöten seuran nurinkurisena tarkoituksena on siis tehdä itsensä tarpeettomaksi siinä mielessä, että myöhemmin yhteisö olisi tarpeeksi suuri ja monipuolinen, että virallisemmalle järjestäytymiselle olisi tarvetta.

Tämän saavuttamiseksi seura pyrkii järjestämään tapahtumia, lisäämään tiedonkulkua harrastajien välillä ja myös hankkimaan uusia harrastajia paikkakunnalle esittelemällä itse harrastusta.

Mitä ne miniatyyripelit sitten ovat?

"Miniatyyripeli on strategisen tai taktisen tason sotapeli, jossa pelin hahmoja, joukkoja ja maastoa kuvataan skaalaan tehdyillä miniatyyreillä eli pienikokoisilla figuureilla. Kuten yleensä sotapeleissä, myös miniatyyripeleissä tarkoitus on simuloida taistelutilannetta tietyllä aikakaudella ja joukko-tasolla...

...Pelit voivat kuvata minkälaista tilannetta kulloinkin halutaan. Suosituimpia kategorioita ovat historialliset, fantasia- ja Sci-fi - maailmat." [Lähde: Wikipedia]

Missä Porissa mennään tällä hetkellä?

Porin figupelaajat ovat alkaneet aktivoitua laajemmin viimeisen parin vuoden aikana. Alkutalvesta 2012 perustettu Porin Pelikauppa toi myös vuosien tauon jälkeen kivijalkaliikkeen Poriin tarjoamaan pelitilaa. Liikkeen tapahtumien lisäksi viime vuosina on talkoovoimin järjestetty Warhammer Fantasy Battle ja Warhammer 40.000 liigat vuosittain sekä Flames of War kampanjoita. Muihin alueella pelattuihin peleihin kuuluvut tällä hetkellä mm. Infinity, Warmachine/Hordes, Blood Bowl, Mordheim ja Necromunda. Myös jo perinteeksi muodostunut Best Miniature of Pori -kilpailu on järjestetty lähes vuosittain. Silkan sosiaalisuudenkin vuoksi on pitkin vuotta pidetty myös perinteisiä miittejä kahvittelun merkeissä.

Miten pääsen mukaan?

Huoli pois seuraa vain tätä sivustoa, niin kuulet aina, kun jotain tapahtuu. Olemme vasta aloittaneet, joten on vielä paljon tehtävää.

Voit ottaa seuraan yhteyttä sähköpostiosoitteella: furinji@gmail.com